Babygear

Hoe ik met mijn verkoopstrategie, mijn webshop uitbreidde met diverse fysieke verkooppunten

Hi! Mijn naam is Sarah Dorn (26) en ik ben de eigenaresse en het gezicht achter BabyGear. Ik heb jarenlang als technische recruiter gewerkt, maar ik wilde altijd al ondernemen. In december 2018 vond ik een schaarste, stopte op mijn 26ste met werken en richtte BabyGear op. Doodeng vond ik het om deze stap te nemen, maar wat ben ik blij dat ik deze stap heb genomen!
Een christelijke webshop die zich puur richtte op baby’s tot en met 2 jaar bestond nog niet. Ik merkte aan onze (potentiële) klanten dat hier wel een behoefte naar was. Ik deed een maand lang product,- & marketingonderzoek en stelde ook een verkoopstrategie op.

Doodeng vond ik het om deze stap te nemen, maar wat ben ik blij dat ik deze stap heb genomen!

Brandstores Sarah G. Dorn profiel
Deze foto toont aan wie ik ben als persoon; Enthousiast, vrolijk, ambitieus (fobie voor camera’s) & een echte go getter!

De start-up met fysieke verkooppunten

Op 13 januari 2019 opende www.babygear.nl haar online deuren. BabyGear is inmiddels een christelijke babywebshop met tientallen verkooppunten in Nederland. Een hele mooie mijlpaal. De organisatie blijft organisch groeien. Als start-up heeft BabyGear de ambitie om met haar bescheiden boodschap te verspreiden d.m.v. een christelijke kleding, – en decoratielijn in heel Nederland. De producten van het merk geven een subtiele verwijzing naar dé Schepper, omdat ik vind & erken dat elk kind een wonder van God is.

“Ik ben heel blij dat de BabyGear collectie op deze wijze onder een groter publiek kan worden gebracht. Onze producten zijn nu in heel Nederland verkrijgbaar. “

Mijn verkoopstrategie

Mijn verkoopstrategie houd in dat ik een krachtige combinatie wil creëren tussen online & offline retail. Met BabyGear kan ik de marktbehoefte vervullen en het aanbieden van verschillende verkoopkanalen is daarom onderdeel van mijn businessmodel. Het verkopen via diverse verkoopkanalen wordt ook wel multichannel marketing genoemd. Mijn doelgroep zijn o.a. christenen. Ik wilde dat mijn producten in christelijke winkels zou komen te liggen. Ik wilde mijn impact maken, op de plaats waar mijn doelgroep leeft en dat is de bijbelgordel. In de bijbelgordel zitten diverse christelijke gemeentes. De bijbelgordel is een gebied dat loopt van Zeeland tot en met Groningen. Ik stelde ook een jaardoelstelling voor mijzelf op, zodat ik een stip op de horizon had. Mijn jaardoelstelling hield in dat ik eind 2019 5 fysieke verkooppunten zou moeten hebben in de bijbelgordel. De nadruk ligt ook echt op moéten, want ik wilde deze doelstelling koste wat kost behalen. I don’t settle for less!

D.m.v. mijn verkoopstrategie had ik binnen een zeer korte periode meer dan 10 fysieke verkooppunten door heel Nederland. Aangezien acquisitie niet de core-business is van mijn babywebshop, heb ik weinig tijd hier aan besteed. Het succes hiervan bestaat o.a. uit slechts twee onderdelen. Hier zal ik een andere keer dieper op in gaan.

Leveren aan verkooppunten & een distributeur

Inmiddels werkt BabyGear samen met diverse winkels in de bijbelgordel. BabyGear is dus een start-up met diverse fysieke verkooppunten. Binnen drie maanden tijd had ik mijn jaardoelstelling al bereikt! BabyGear had eind maart 2019 al 7 verkooppunten in Zuid-Holland en bleef hierna organisch groeien. Hiernaast heeft BabyGear de handen ineengeslagen met een distributeur. De distributeur is een strategische partner en een bewuste stap geweest om meer impact te maken bij mijn doelgroep. De distributeur heeft circa 250 christelijke winkels als klant. Ik ben heel blij dat de BabyGear collectie op deze wijze onder een groter publiek kan worden gebracht. De producten zijn nu in heel Nederland verkrijgbaar.

Ik werk niet meer alleen. Al vrij snel begon mijn zus (30) mee te helpen in het bedrijf. Super fijn! De kleding, – en decoratielijn ontwerpen en produceren wij zelf. Het samenwerken is erg prettig, want we kennen elkaar als zussen natuurlijk door & door. Naast zussen zijn wij ook vriendinnen. Wanneer wij een nieuwe verkooppunt erbij hebben gekregen, maken wij naast een vreugde dansje ook een vreugdekreet! Wij zijn van Surinaamse afkomst en het enthousiasme en druk-doen zit in ons bloed ; )

De verkooppunten moeten de webshop versterken en ook andersom. Dit was voor mij een essentieel onderdeel mijn verkoopstrategie.

Sarah-in-de-ND
Deze foto werd door het Nederlands Dagblad genomen in één van mijn Rotterdamse verkooppunten. #beetjetrots

De kracht tussen online & offline retail

De jaardoelstelling hebben wij inmiddels aangepast. Wij willen meer verkooppunten in de bijbelgordel. De verkooppunten moeten de webshop versterken en ook andersom. De kracht ligt in de combinatie van online & offline verkoopkanalen. Via social media en de webshop informeren wij onze klanten over onze verkooppunten. Sommige klanten oriënteren zich online. Vervolgens bekijken zij waar onze verkooppunten liggen en doen hun aankoop offline in één van onze verkooppunten!“
Tegenwoordig zie je dat klanten van een webshop de behoefte hebben om een product te bekijken, bewonderen en aanraken in een fysieke winkel. Wij spelen in op deze behoefte met onze verkoopstrategie.”

Liefs,

Sarah | Happy Founder

Geef een reactie